Toegevoegd aan Mijn favorieten

Coronatoegnagsbewijs

Je wilt een bezoek aan ons evenement brengen. Je bent van harte welkom! Je hebt voor jouw bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Hieronder leest je hoe je een coronatoegangsbewijs kunt maken.


Het coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september zijn fysieke Young InSurance events alleen toegankelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Daarnaast dient je je vooraf bij de Young InSurance aangemeld te hebben voor het event. Zonder jouw coronatoegangsbewijs, identiteitsbewijs en aanmelding kom je niet binnen.

Je kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

Vaccinatiebewijs
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is jouw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck jouw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden. Lees hier meer over herstelbewijs regelen als coronabewijs.

Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Laat je gratis testen via testenvoortoegang.nl.

Zo werkt het coronatoegangsbewijs

Stap 1: Meld u bij ons aan voor het Young InSurance event
Stap 2: CoronaCheck-app downloaden
Stap 3: Ga naar de CoronaCheck-app
Stap 4: Log in met DigiD of vul de ophaalcode in
Stap 5: Haal jouw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs op
Stap 6: Als jouw bewijs is opgehaald, krijgt je een unieke QR-code. Dit is jouw coronatoegangsbewijs
Stap 7: Toon jouw coronatoegangsbewijs en jouw identiteitsbewijs op de Young InSurance eventlocatie

Lees hier meer over coronatoegangsbewijs voor evenementen met CoronaCheck.

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op
met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar:
helpdesk@coronacheck.nl.

Liever een papieren coronatoegangsbewijs?

Ga naar CoronaCheck.nl/print.

Basisregels blijven

Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als u al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Handen wassen, geen handen schudden, testen bij klachten, frisse lucht
Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en een luchtcirculatiesysteem dat voldoet aan de eisen van het RIVM dragen hier allemaal aan bij.